CUPROXAT SC 100 ml Zväčšiť

CUPROXAT SC 100 ml

2722

Nový produkt

Meďnatý prípravok vo forme dispergovateľného koncentrátu na ochranu viniča proti peronospóre, broskýň proti kučeravosti a rajčiakov proti plesni zemiakovej

Viac detailov

5,00 €

Pridať do obľúbených

Detaily

Kontaktný fungicíd určený na ochranu proti hubovitým chorobám vo viniči, na broskyniach a rajčiakoch. Účinná látka je vyrábaná unikátnou technológiou, ktorá zabezpečuje vysoký podiel jemných častíc účinnej látky s dobrou priľnavosťou na ošetrované plochy. Veľkosť častíc účinnej látky je pri kontaktných meďnatých fungicídoch základným parametrom ovplyvňujúcim účinnosť prípravku. Čím menšie častice, tým väčší je ich počet v objemovej (hmotnostnej) jednotke, a tým je tiež daný väčší aktívny povrch a účinnosť prípravku.

Meďnatý prípravok vo forme dispergovateľného koncentrátu na ochranu viniča proti peronospóre, broskýň proti kučeravosti a rajčiakov proti plesni zemiakovej. Prípravok svojim nízkym obsahom medi minimálne zaťažuje životné prostredie pri vynikajúcej účinnosti. Pôsobí kontaktne, po postreku vytvára na rastline dobre viditeľný, jemný, rovnomerne rozložený pokryv, ťažko zmývateľný dažďom, čím chráni rastlinu aj za nepriaznivého počasia.

Prednosti:
•    ultrajemné čiastočky
•    vynikajúca krycia schopnosť
•    vynikajúca priľnavosť
•    SC formulácia vo vode bez akýchkoľvek rozpúšťadiel
•    nižšia kumulácia medi v pôde
•    menšia záťaž životného prostredia

Pôsobenie:
Cuproxat SC obsahuje najmenej 80% účinnej látky vo forme častíc menších ako 1 mikrón. Takéto parametre nedosahuje žiadny klasicky vyrábaný meďnatý fungicíd.
Cuproxat SC obsahuje len 190g/l metalickej medi, klasické prípravky na báze oxychloridu Cu obsahujú cca. 500 g medi v 1 kg prípravku. Znížený obsah medi (a tým aj dávky na ha) je potrebný najmä pri viacročných kultúrach (vinič, chmeľ). Pri opakovanom používaní prípravku s vysokým obsahom medi môže dochádzať k hromadeniu tohto prvku v pôde a tým aj k blokovaniu príjmu niektorých mikroprvkov rastlinami. Používaním prípravku Cuproxat SC je možné dlhodobo udržať obsah medi v pôde na prijateľnej úrovni.

Účinná látka (tribázický síran meďnatý), pôsobí kontaktne, zabraňuje klíčeniu spór. Z tohoto dôvodu musí byť prípravok použitý preventívne, resp. podľa prognózy.

Dávkovanie a aplikácia:
Cuproxat SC je možné aplikovať počas celého vegetačného obdobia. Zvlášť vhodné je jeho použitie v závere vegetácie (priaznivý vplyv na vyzretie dreva).
Prípravok Cuproxat SC je miešateľný s prípravkami na báze síry, penconazolu, vinclozolinu a methidathionu.

Používajte prípravok na ochranu rastlín bezpečným spôsobom. Pred použitím si vždy prečítajte etiketu a informácie o prípravku

Rozsah registrácie prípravku v záhradníctve

PlodinaŠkodlivý činiteľKoncentrácia v %Dávka do 10 L vody na 100m2Čakacia lehota v dňochPovolené kombinácie a poznámky
vinič (stolové hrozno)Peronospóra viniča (pleseň viničová)50 ml7 dníošetrenie viniča začnite až po odkvitnutí. Zvlášť výhodné je jeho použitie pre záverečné ošetrenie.
vinič (na víno)Peronospóra viniča (pleseň viničová)50 ml35 dníošetrenie viniča začnite až po odkvitnutí. Zvlášť výhodné je jeho použitie pre záverečné ošetrenie.
broskyneKučeravosť listov broskýň70 mlATošetrujte vo fáze nalievania pupencov, najneskôr na začiatku rašenia pupencov, v čase kedy dochádza k otváraniu vonkajšieho obalu pupencov
rajčiakpleseň zemiakov (fytoftóra)50 ml7 dníprípravok používajte preventívne pred očakávaným výskytom infekcie, odporúčaný interval je v závislosti od počasia 5-7 dní

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež:

10 ďalších produktov v rovnakej kategórii: