Groown HUMO Zväčšiť

Groown HUMO 500g

2449

Nový produkt

Dlhodobo pôsobiace biohnojivo

Viac detailov

10,00 €

Pridať do obľúbených

Detaily

Groown HUMO obsahuje celkovo 5 komponentov, ktoré spoločne dlhodobo udržiavajú dostatočnú zásobu organickej hmoty a výživy v pôde, alebo v pestovateľskom substráte. Všetky zložky prípravku sú prírodného pôvodu a neobsahujú žiadne syntetické komponenty.

V priebehu celej kultivačnej sezóny pomáha prípravok zadržiavať vodu v oblasti koreňov, kam sa aj aplikuje. Okrem toho dodáva pôde potrebnú organickú hmotu a živiny.

Ako HUMO funguje?

Základom je minerál zeolit, ktorý má vysokú schopnosť zadržiavať vodu a v nej rozpustené živiny.

Podstatnou zložkou je čisté biouhlie (biochar). Ktoré sa získava špeciálnym procesom pyrolýzy čistej drevnej štiepky z ihličnatých a listnaných stromov. Biouhlie je základom tých najúrodnejších pôd na svete, ktoré vznikli pálením dreveného uhlia indiánmi v Amazonii (tieto pôdy sa nazývajú Terra Preta). Biouhlie v pôde pretrváva desiatky až stovky rokov a vytvára prirodzenú zásobáren tak veľmi potrebného organického uhlika. Tento komponent produktu HUMO aj vo vašej pôde vydrží mnoho rokov.

Daľšou prírodnou zložkou je lignohumát, ktorý dodáva do pôdy potrebné humusové látky.

Posledným komponentom prípravku je špeciálna zmes dvoch kompostov – jednak vermikompostu zo zbytkov ovocia a zeleniny, získaného dlhodobým pôsobením dážďoviek a tzv. kompostcharu, ktorý vzniká vertikálním kompostováním biomasy tráv s prídavkom biouhlia (ide o patentovanú technológiu vyvinutú na Českej poľnohospodárskej univerzite v Prahe).

 

Zloženie

5 komponentov: Zeolit, čisté biouhlie (biochar), lignohumát a zmes dvoch kompostov – vermikompost a kompostchar.

Trvanlivosť a skladovanie

Trvanlivosť produktu je 18 mesiacov od dátumu výroby. Nie je vhodné skladovať ho pri teplotách vyšších ako 25°C, vo vlhku a na priamom slnečnom svetle.

Dávkovanie

Malé rastlinky (sadenice zeleniny) v nádobách do 200 ml – 10 g na rastlinu. Väčšie rastliny – 20 g až 30 g. Výsadba predpestovaných priesad na záhon alebo do väčších nádob – 50 g na rastlinu

Výsadba kríkov a stromov podľa veľkosti koreňového balu: 200 g – na rastliny s koreňovým balom do 10 l, 500 g – na rastliny s koreňovým balom do 30 l, 1000 g – na rastliny s koreňovým balom väčším ako 50 l

Väčšia dávka znamená dlhodobejší efekt. Aplikáciu je možné v priebehu kultivačnej sezóny opakovať 2 – 3 x v rovnakých dávkách na povrch pôdy či substrátu do okolia rastliny v záhone alebo v nádobe.

Pri dávkovaní do pestovateľského substrátu 100 g na každých 20 l, teda 1500g balenie prípravku stačí na 300 l substrátu.

4 ďalších produktov v rovnakej kategórii: