Groown MICRO 500g Zväčšiť

Groown MICRO 500g

2450

Nový produkt

Pôdna biovakcína

Viac detailov

17,00 €

Pridať do obľúbených

Detaily

GROOWN MICRO Biovakcína obsahuje celkovo  6 prospešných pôdnych mikroorganiznov. Tieto dlhodobo ožívia pôdu alebo substrát a prinesú prospech rastlinám vo forme efektívnejšieho získavania živín a zvýšenej odolnosti voči stresom životného prostredia ako je sucho, živinový defici alebo pôdne patogény.

Mykorhízne huby obsiahnuté v Groown MICRO vytvoria v okolí koreňov rastlín rozsiahlu sieť podhubia napojenú na korene rastlín. Táto sieť dodáva rastline vodu a v nej rozpustené živiny. Mykorhízna symbióza okrem rastového efektu má priaznivá vplyv na zdravie rastliny a jej hormonálnu rovnováhu. Tiež zvyšuje produkciu tzv. sekundárnych metabolitov, čosú například esenciálne oleje v bylinkách, alebo lykopén u paradajok a mnohé antioxidanty v zelenine. Mykorhízna symbióza má potenciál významne zvýšiť  obsah vitamínu C v plodoch.

Pôdne baktérie pozitívne ovplyvňujú kolobeh živín v pôde a rozpôšťajú mnohé pôdne živiny, ktoré by bez ich vplyvu neboli pre korene rastlín dostupné. Tieto živiny sú následne mykorhíznym podhubím efektivne dopravené do koreňov.

Zloženie

6 prospešných pôdnych mikroorganizmov  2 druhy rastlinám prospešných rhizobaktérii rodu Bacillus, 3 druhy symbiotických arbuskulárnych mykorhíznych húb rodu Glomus a hubu Trichoderma harzianum, ktorá je pomocníkom pri ochrane pôdy proti hubovým patogénom

Trvanlivosť a skladovanie

Trvanlivosť produktu je 18 mesiacov od dátumu výroby. Neskladovať pri teplotách vyšších ako 25 °C, vo vlhku a na priamom slnečnom svetle.

Dávkovanie

Malé rastlinky/sadenice do 200 ml – 5 g na rostlinu. Väčšie rastliny 10 g – 20 g. Výsadba predpestovaných sadeníc – 50 g na rastlinu.
Výsadba kríkov a stromov  podľa veľkosti koreňového balu – 100 – 500 g na rostlinu.
Dávkovanie do substrátu  50 – 100 g na každých 20 l, tzn. 1500 g stačí až na 600 l substrátu. Produktom nemôžete rastlinu predávkovať. Väčšia dávka znamená rýchlejší rozvoj prospěšných mikroorganizmov a skorší efekt.

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež:

4 ďalších produktov v rovnakej kategórii: