Nový produkt
Lonicera kamtschatica JUGANA
Pozor: Posledné kusy na sklade!
Dostupný dátum:
Zemolez kamčatský JUGANA
Lonicera kamtschatica JUGANA
Príjemca :
* Povinné polia
alebo Zrušiť
Stanovisko | slnko, polotieň |
Doba dozrievania | v druhej polovici júna |
Mrazuvzdornosť | mrazuvzdorná |
Opeľovanie | cudzoopelivá |
Zemolez kamčatský JUGANA sa predáva v P9 (0,5-1l) kvetináči
Výška rastliny pri predaji cca 70-80 cm. (Výška môže kolísať v závislosti od obdobia a vykonaných rezov.)
Zemolez kamčatský JUGANA sa predáva v 2l kvetináči
Výška rastliny pri predaji cca 70-80 cm. (Výška môže kolísať v závislosti od obdobia a vykonaných rezov.)
Ruská odolná odroda, krík vysoký 150 cm, široký 190 cm, stredne rýchlo rastúci. Plody má pevné, priemerne 1,4 g (max 1,8 g) jednotnej veľkosti, tvar súdkovitý, tupo
zakončené, farba tmavofialová, takmer čierna s výraznou voskovou patinou. Chuť veľmi sladká, dezertná, vhodné na mrazenie (po rozmrazení obsah cukrov neklesá). Dozrieva v
druhej polovici júna , plody sa počas zberu ľahko oddeľujú od stopky. Úroda z jedného kríku je od 3,5 kg 6,5 kg. Pri plánovaní výsadby je vhodné kombinovať viac odrôd, pre
zabezpečenie efektívneho opeľovania a vyšších výnosov sú vhodné odrody Doč Velikana a Vostorg. Zemolez je nenáročná rastlina, ktorá je nenáročná na pôdu, ale najlepšie sa
jej darí v mierne kyslej pôde s pH 5,5 -6,5. Vďaka svojmu pôvodu vydrží mráz až - 45 stupňov Celzia. Keďže nie je poškodzovaný chorobami a škodcami, nevyžaduje chemickú
ochranu. Umožňuje nám to dopestovať zdravé plody s obsahom látok cenných pre ľudský organizmus. Plody sú pretiahnuté, tmavofialové, šťavnaté, slabo kyslé, chuťou
pripomínajúce čučoriedku a sú cenené pre svoj vysoký obsah vitamínu C a draslíka. Taktiež majú vysoký obsah polyfenolických látok, ktoré sú považované za anitisklerotické a
protirakovinové látky. Plody sú vhodné na výrobu ovocných štiav, džemov, drení, komponovanie a mrazenie. Taktiež sa dajú uchovávať zamrazené, výborné sú aj sušené. Sú
vhodnou ozdobou pre sladké dezerty, zmrzlinové a ovocné poháre, do ovocných koláčov. Zo šťavy zemolezu môžeme vyrábať ovocné víno.
Corylus avellana WEBBOVA
Amelanchier alnifolia Northline
Pyrus communis CLAPPOVA
Vaccinium corymbosum DUKE
Vaccinium corymbosum BRIGITTA
Rubus idaeus "Glen Coe"
Vaccinium corymbosum PATRIOT
Malus domestica ŠAMPIÓN
Sypké organicko-minerálne hnojivo z rohoviny
Lonicera kamtschatica NIMFA