Nový produkt
Lonicera kamtschatica JUGANA
Pozor: Posledné kusy na sklade!
Dostupný dátum:
Zemolez kamčatský JUGANA
Lonicera kamtschatica JUGANA
Príjemca :
* Povinné polia
alebo Zrušiť
Stanovisko | slnko, polotieň |
Doba dozrievania | v druhej polovici júna |
Mrazuvzdornosť | mrazuvzdorná |
Opeľovanie | cudzoopelivá |
Zemolez kamčatský JUGANA sa predáva v P9 (0,5-1l) kvetináči
Výška rastliny pri predaji cca 70-80 cm. (Výška môže kolísať v závislosti od obdobia a vykonaných rezov.)
Zemolez kamčatský JUGANA sa predáva v 2l kvetináči
Výška rastliny pri predaji cca 70-80 cm. (Výška môže kolísať v závislosti od obdobia a vykonaných rezov.)
Ruská odolná odroda, krík vysoký 150 cm, široký 190 cm, stredne rýchlo rastúci. Plody má pevné, priemerne 1,4 g (max 1,8 g) jednotnej veľkosti, tvar súdkovitý, tupo
zakončené, farba tmavofialová, takmer čierna s výraznou voskovou patinou. Chuť veľmi sladká, dezertná, vhodné na mrazenie (po rozmrazení obsah cukrov neklesá). Dozrieva v
druhej polovici júna , plody sa počas zberu ľahko oddeľujú od stopky. Úroda z jedného kríku je od 3,5 kg 6,5 kg. Pri plánovaní výsadby je vhodné kombinovať viac odrôd, pre
zabezpečenie efektívneho opeľovania a vyšších výnosov sú vhodné odrody Doč Velikana a Vostorg. Zemolez je nenáročná rastlina, ktorá je nenáročná na pôdu, ale najlepšie sa
jej darí v mierne kyslej pôde s pH 5,5 -6,5. Vďaka svojmu pôvodu vydrží mráz až - 45 stupňov Celzia. Keďže nie je poškodzovaný chorobami a škodcami, nevyžaduje chemickú
ochranu. Umožňuje nám to dopestovať zdravé plody s obsahom látok cenných pre ľudský organizmus. Plody sú pretiahnuté, tmavofialové, šťavnaté, slabo kyslé, chuťou
pripomínajúce čučoriedku a sú cenené pre svoj vysoký obsah vitamínu C a draslíka. Taktiež majú vysoký obsah polyfenolických látok, ktoré sú považované za anitisklerotické a
protirakovinové látky. Plody sú vhodné na výrobu ovocných štiav, džemov, drení, komponovanie a mrazenie. Taktiež sa dajú uchovávať zamrazené, výborné sú aj sušené. Sú
vhodnou ozdobou pre sladké dezerty, zmrzlinové a ovocné poháre, do ovocných koláčov. Zo šťavy zemolezu môžeme vyrábať ovocné víno.
Lonicera kamtschatica ATUT
Vitis vinifera Venus
Rubus idaeus GOLDEN EVEREST
Ribes uva-crispa HINNONMAKI ROT
Ribes rubrum ROVADA
Vaccinium vitis idaea RED PEARL
Pyrus communis CLAPPOVA
Malus domestica ANTONOVKA SMOTANOVÁ
Lonicera kamtschatica VOSTORG
Fragaria ananassa Honeoye